Social

Studenţii NU vor mai PLĂTI CARDURILE necesare pentru transport gratuit

În 2006, s-a încheiat un parteneriat între Primăria Cluj-Napoca şi organizaţiile studenţeşti private prin care studenţii sunt obligaţi să deţină un card ca să primească abonament gratuit la transportul în comun.

Primarul Emil Boc a anunţat, miercuri, că studenţii vor beneficia şi anul acesta de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun, pe baza cardurilor studenţeşti care vor fi emise gratuit din acest an. “Vom asigura finanţarea abonamentelor gratuite la transportul în comun pentru studenţi. Vom aloca 7,2 milioane lei ca studenţii să poată avea acces la transport gratuit, la fel ca în anii precedenţi, pe baza cardurilor existente, care trebuie să fie emise gratuit, fără niciun fel de cost pentru studenţi”, a declarat Emil Boc.

Până acum, cardurile erau emise contra cost, de organizaţiile studenţeşti, suma variind între 20 şi 25 lei. Dacă până în 2013, studenţii aveau la dispoziţie doar două carduri, din 2014 au avut posibilitatea să aleagă din cinci carduri, toate contra cost.


Monitorul de Cluj a scris pe larg, anul trecut, despre transportul gratuit care nu este chiar atât de gratuit, fiind condiţionat de emiterea cardului care costă 20-25 lei. 

Tot anul trecut, consilierul local Ioan Bîldea a adunat aproximativ 6.000 de semnături de la studenţi pentru a-l convinge pe primar să elimine cardurile respective care nu sunt altceva decât un act birocratic.


Deocamdată cardurile nu au fost eliminate, dar a fost scoasă taxa de emitere a lor, potrivit anunţului făcut astăzi de primarul Emil Boc.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter