Social

Topul orașelor din România în care merită să locuiești. Pe ce loc se află Clujul?

Institutul Național de Statistică (INS) a realizat un clasament al celor mai bune orașe din România în care merită să locuiești.

Clasamentul a fost realizat de INS la cererea Adevărul, iar acesta a fost alcătuit ținând cont de mai multe aspecte precum: dezvoltarea economică, nivelul de trai, nivelul salariilor și a șomajului sau posibilități de petrecere a timpului liber.

Astfel, potivit studiului județul Cluj se află pe locul al doilea în ceea ce privește durata de viață a cetățenilor care trăiesc în medie 74 de ani. Pe primul loc se află Bucureștiul, a cărui locuitori trăiesc în medie 74,7 ani.


De asemenea, Clujul este considerat a fi și ”Silicon Valley” de România, fiind cel mai bun din țară în domeniul IT, este unul dintre centrele universitare puternice, are aeroport, iar aici îşi poţi găsi mai uşor un loc de muncă. În plus dispune şi de multe spitale de top, la fel ca şi Capitala.

Un alt atuu al județului Cluj este faptul că este plin de evenimente  culturale, dar şi extrem de frumos. În plus este puţin mai liniştit decât Bucureştiul.
Iată care este topul celor mai bune 6 orașe din România în care merită să trăiești:


1. București

2. Cluj-Napoca


3. Timișoara

4. Brașov


5. Constanța

6. Sibiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter