Social

Peste 600 de greco-catolici s-au rugat toată noaptea pentru pace, după atentatele de la Paris, la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj

Peste 600 de credincioși greco-catolici s-au rugat pentru pace, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj, în urma unei recomandări a Papei Francisc în contextul „existenţei marilor focare de război din lume şi atentatelor generate de caricaturile publicate”.

Credincioșii greco-catolici s-au adunat, vineri seară, începând cu ora 18.00, în Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca pentru a asista la Sfânta Liturghie oficiată de episcopul Florentin Crihălmeanu, după care s-au rugat toată noaptea, relatează MEDIAFAX.

„Ne-am adunat pentru o rugăciune pentru pace și pentru unitatea creștinilor. Liantul care dă unitatea este pacea lui Hristos, acea apă vie pe care o dă fiecăruia dintre noi prin botez. Sunt atâția oameni care au, astăzi, nevoie de această apă vie care se numește pace și iubire. Iisus nu ne cere să mergem nici în Irak, nici în Siria, nici în Ucraina, ne cere să facem pace în sufletele noastre și cu cei de lângă noi. Ne-am aliniat recomandării de rugăciune pentru pace a Papei Francisc, care se datorează existenţei marilor focare de război din lume şi atentatelor generate de caricaturile publicate în Franţa, care acum riscă să devină un conflict armat pe plan mondial. Este ceea ce noi nu dorim și de aceea am început această rugăciune de o noapte pentru pace”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.


Potrivit acestuia, credincioșii s-au bazat pe cuvântul lui Iisus Hristos care spune „unde doi sau trei sunt adunați în numele Meu, sunt și Eu prezent alături de ei și orice vor cere în numele meu, Eu le voi da lor”.

„În noaptea de rugăciune am invocat harul lui Dumnezeu asupra celor rânduiţi pentru a păstra pacea şi liniştea în lume”, a spus episcopul greco-catolic.


La rugăciunea pentru pace au participat preoţi, elevi ai Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu”, studenţi seminarişti, asociaţii şi grupuri de rugăciune ale Eparhiei de Cluj-Gherla.

Noaptea de rugăciune s-a încheiat cu Sfânta Liturghie în rit bizantin, care a durat până sâmbătă la ora 7.30.

Ultimele Stiri
abonare newsletter