Social

Un spital din Cluj a inaugurat o secție de chirurgie la standarde europene

Un spital din Cluj a inaugurat vineri, 23 ianuarie 2015, o nouă secție de chirurgie, dotată la standarde europene.

Secția de chirurgie a Spitalului Municipal din Dej a fost modernizată. Sursă foto: Dejeanul.ro Secția de chirurgie a Spitalului Municipal din Dej a fost modernizată. Sursă foto: Dejeanul.ro

Este vorba despre secția de chirurgie a Spitalului Municipal din Dej care, după şapte luni de lucrări intense, care au constat într-o reabilitare totală, a reușit să transforme etajul patru al spitalului într-o secție modernă.

Noua secţie de chirurgie a fost recompartimentată, astfel încât confortul pacienţilor să crească, aceştia fiind acum internaţi în rezerve sau saloane cu doar două sau patru paturi, fiecare cu băi  şi duşuri proprii. De asemenea, au fost schimbate mobilierul și aparatele medicale, acum fiecare loc fiind dotat cu tuburi de oxigen, scrie Dejeanul.


Dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej a declarat că pacienţii vor fi mutaţi în noua secţie începând de mâine (n.r. sâmbătă) iar anul acesta, se intenţionează şi reabilitarea Compartimentulului de Primiri Urgenţe, prin extinderea acestuia şi dotarea cu aparatură medicală nouă.

Investiția în refacerea și modernizarea secției de chirugie s-a ridicat la suma de 450.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter