Social

Unirea Principatelor, celebrată la Turda și Câmpia Turzii

Cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfăşura manifestări dedicate acestei sărbători în întreg judeţul Cluj.

La Turda, activitățile debutează de la ora 17:00 la Teatrul „Aureliu Manea” cu un spectacol folcloric prezentat de părintele Sebastian Zăhan. Momentele artistice vor fi susținute de formațiile locale Datina, Comori Ardelene, Crăișorii, Muguri de pe Arieș, Cununița și Turda TIN. De la ora 18:30 pe zona pietonală din centrul orașului se va juca Hora Unirii, iar la 19:00 pe platoul din fața primăriei Turda, cei prezenți vor asista la un spectaculos foc de artificii.

Unirea Principatelor Române va fi marcată și la Câmpia Turzii printr-un ciclu de evenimente reunite sub egida "Hai să dăm mână cu mână Cei cu inima română!"


Evenimentul va avea loc în Piaţeta din faţa Palatului Cultural "Ionel Floaşiu". De la orele amiezii va fi intonat Imnul de Stat de către Fanfara Promenada după care primarul Primarului Municipiului Câmpia Turzii, Radu Hanga ca ține un scurt discurs.

Manifesările dedicate Zilei Unirii vor continua cu un recital de cântece patriotice și cu Hora Unirii, intonate de către Fanfara Promenada, dar și cu spectacole susținute de ansamblurile folclorice Ardeleana şi Mugurelul.

abonare newsletter