Social

„Metoda deratizarea” face noi victime

Doi bărbați care s-au dat drept angajaţi ai unei companii de deratizare au intrat în casa unei femei din Cluj-Napoca și, în schimbul unui aparent serviciu prestat, i-au cerut 160 de lei. Cei doi infractori au fost descoperiți de polițiștii clujeni și acum sunt cercetați pentru înşelăciune.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 4 Poliţie, au fost identificaţi doi bărbaţi, de 44 şi 48 de ani, din  comuna Bonţida, suspectaţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

„Din cercetări a reieşit că cei doi, sub pretextul că sunt angajaţii unei societăţi care efectuează lucrări de deratizare, ar fi indus în eroare o femeie,  determinând-o să le permită accesul în locuinţă sa. După aparentul servici prestat, i-ar fi solicitat persoanei vătămată şi ar fi primit de la aceasta 160 lei” au afirmat polițiștii IPJ Cluj.


În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

Poliţia recomandă clujenilor să nu primească în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale decât după ce au verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Pot solicita date firmelor la care se face referire, iar când cele două variante nu sunt posibile, îi sfătuim să apeleze serviciul unic de urgenţă 112.

Ultimele Stiri
abonare newsletter