Social

Potenţialul comercial şi educaţional al Clujului, promovat în cadrul unui forum romano-coreean

În perioada 16-19 decembrie 2014, Asociaţia culturală şi de afaceri romano-coreeana Open Bridge Consortium în colaborare cu guvernul provinciei Gyeongbuk şi Kyungpook University, organizează un forum romano-coreean, pe probleme de cercetare şi schimburi academice, precum şi comerciale, în domeniul agrozootehnic, întâlnire la care participă şi o delegaţie din Cluj formată din cercetători de la USAMV.

La acest eveniment, delegaţia romană este compusă din : Dr. Ioan Jelev -Academia de Ştiinţe Agricole, Dr. Aurelia Diaconu- Directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pe terenuri nisipoase Dabuleni, Dr. Mihail Coman, directorul Institutului de Cercetări Pomicole Mărăcineni, Prof. Florin Stanica, prorector USAMV Bucureşti.

Invitaţia a fost onorată din partea USAMV CLUJ, de către: prof.dr. Doru Pamfil, rectorul USAMV Cluj, d-na prof.dr. Roxana Vidican, decanul Facultăţii de Agricultură şi D-na Sevastita Muşte, decan al Facultăţii de Ştiinţă şi Tehnologia Alimentelor a USAMV Cluj. Ambasadorul României în Republica Coreea, Excelenţa Sa, domnul Călin Fabian, a deschis lucrările forumului.


Delegaţii clujeni  au participat activ la acest forum, prezentându-se atât oportunităţile oferite de USAMV Cluj în ce priveşte cooperarea academică în domeniul cercetării şi transferurilor de tehnologii, cât şi pentru perfectarea schimburilor de studenţi pentru 2015, agreate la sfârşitul lunii octombrie. Importanţa schimburilor de studenţi, precum şi posibilităţile de agroturism, a fost evidenţiată şi de statutul “Cluj-Capitala Europeană a Tineretului în 2015”.

Totodată, s-au mai prezentat şi discutat oferta generată de potenţialul judeţului Cluj, în domeniul agriculturii, pomiculturii şi produselor procesate. În cadrul evenimentului, au fost degustate  produsele marca BONAS. Producătorul clujean, a fost vizitat de o delegaţie coreeană, la sfârşitul lunii octombrie a.c., când s-au organizat întâlniri şi vizite la Consiliul Judeţean Cluj, USAMV Cluj, Agro Transilvania Cluster, Staţiunea Agricolă Turda.


Programul continuă cu vizitarea de unităţi de procesare produse agroalimentare şi prezentarea de tehnologii din domeniu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter