Social

Inspectoratul Școlar Cluj și-a fixat obiectivele pentru 2015

După un an încununat cu performanțele elevilor clujeni, ISJ Cluj și-a fixat obiectivele de îndeplinit pentru 2015. Noul an va aduce la Cluj o olimpiadă internațională în premieră, premii mai mari pentru elevii cu rezultate deosebite, dar și un nou sediu ISJ.

        „Cel mai important este să ne menținem în vârf”

„Rezultatele de anul acesta sunt cele mai bune pe care le am avut de mulți ani încoace. Acum suntem în vârf, și primul obiectiv este să ne menținem la același nivel”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul școlar general. Pentru a stimula elevii să muncească în continuare pentru rezultate bune și performanțe în învățătură, ISJ Cluj a obținut acordul pentru mărirea bugetului menit recompensării acestora, de la o sută, la  300.000 de lei.  De asemenea, ISJ îi va premia și pe elevii care vor obține nota 10 la Bacalaureat sau la evaluarea națională.

Olimpiada interanțională la franceză, ținută în Cluj

După ce primăria a anunțat că franceza va figura printre cele cinci limbi oficiale ale  proiectului „Cluj, Capitala Europeană a Tineretului”, aflăm că în 2015 Clujul va găzdui în premieră olimpiada internațională de limbă franceză. Totodată, olimpiada internațională de limbă maghiară de anul viitor nu se va mai ține la Arad, ci în Cluj. În ceea ce privește olimpiadele în faza națională,  tot la Cluj se vor susține competițiile de la geografie, mecanică și învățământ special.


Noul sediu, gata în 2015?

Potrivit ultimei rectificări bugetare, din luna octombrie, la bugetul pentru noul sediu au mai fost alocați 1.4 milioane euro, care trebuie cheltuiți până la finalul anului. „Pentru 2015, am cerut o finanțare de 4.1 milioane, care ar duce la încheierea lucrării”.   Pe lângă suprafața totală considerabil mai mare, noul sediu al ISJ  va vea patru niveluri, o parcare  subterană, având capacitatea de a găzdui centrul POSDRU și de evaluare a proiectelor. „Sperăm să ne mutăm în noul sediu la 1 septembrie 2015, așa încât să începem școala în sediul nou”, a mai spus Valentin Cuibus.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter