Social

Dezvoltarea infrastructurii româneşti, subiectul conferinţei „Infrastructure Forum”

La Bucureşti a avut loc „Infrastucture Forum”, marţi, 25 noiembrie, conferință la care a participat, în calitate de speaker, și David Ciceo, Director General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și Președinte al Asociației Aeroporturilor din România.

În cadrul evenimentul au fost dezbătute teme legate de strategia de dezvoltare a infrastructurii românești incluzând perspectivele dezvoltării aeroporturilor din țară, rețelei de autostrăzi, reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare și stadiul lucrărilor la marile proiecte la nivel național.

David Ciceo a fost unul dintre speakerii din cadrul sesiunii dedicate infrastructurii aeroportuare, alături de reprezentanți din cadrul Ministerului Transporturilor, ROMATSA și Compania Națională Aeroporturi București. În cadrul aceastei sesiuni au fost abordate teme cu privire la: proiectele incluse în Master Planul General de Transport pentru perioada 2014-2020, dinamica dezvoltării aeroporturilor regionale, finanțarea dezvoltării aeroportuare, aspecte și reglementări europene și naționale pentru industria aviației civile, noi tehnologii și echipamente în domeniul aeroportuar, îmbunătățirea experienței pasagerilor și alte teme de actualitate pentru aviația civilă din România.


În discursul susținut în cadrul conferinței, Ciceo a abordat subiecte legate de modificările esențiale necesare în vederea actualizării legii fundamentale a aviației civile – Codul Aerian Civil, în concordanță cu legislația europeană și noile tendințe ale aviației civile naționale și internaționale, aspecte legate de competiția între aeroporturi și creșterea traficului de pasageri pe aeroporturile românești.

Una dintre temele principale abordate a fost și importanța dezvoltării transportului intermodal pentru aeroporturile din România având în vedere că acest tip de transport este una dintre cerințele principale ale Comisiei Europene în realizarea scopului de a dezvolta mobilitatea și conectivitatea.


Evenimentul este un concept al BusinessMark, o companie specializată în servicii de Business2Business, fiind organizat anual și cu sprijinul Asociației Aeroporturilor din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter