Social

Pentru al treilea an la rând, studenții clujeni câștigă cele mai multe burse Roberto Rocca

Un număr de 18 studenți ai Universității Tehnice din Cluj și 2 studenți UBB au primit, marți, în cadrul unei gale oficiale desfășurate la Palatul Bragadiru din București, burse de merit în valoare de 192.000 lei. Acestea au fost acordate prin intermediul Roberto Rocca Education Program (RREP).

Pentru anul 2014, 41 studenți din toată țara au fost recompensați pentru rezultatele lor excelente cu bursele RREP. Valoarea unei burse este de 9.600 de lei, reprezentând o investiție totală din partea companiei de 393.600 de lei.

Dintre bursieri, cel mai numeros grup, de 18 studenți, provine de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Tinerii eligibili pentru acest program au fost cei care studiază la universitățile partenere, iar cei 41 de bursieri au fost aleși pe baza rezultatelor lor academice, a potențialului de lider și a unor aptitudini personale precum capacitatea de a inova sau de lucra în echipă, printr-o selecție realizată de specialiștii în resurse umane.


„Faptul că și în acest an studenții clujeni au reușit și cele mai bune burse este o confirmare a nivelului academic pe care universitatea noastră îl oferă. Principalul atuu al burselor din Roberto Rocca Education Program este necondiționarea studenților și faptul că, pentru a obține o bursă, selecția se face și pe alte criterii decât strict rezultatele școlare. Studenților li se testează și abilitățile de lider, de a munci în echipă, lucruri foarte importante în cariera lor de viitori ingineri”, prof.dr.ing Mihail Abrudean, Facultatea de Automatica si Calculatoare, UTCN.

Ultimele Stiri
abonare newsletter