Social

Activiști turdeni împotriva violenței domestice

La Turda a debutat Campania celor 16 zile Internaţionale de Activism Împotriva Violenţei asupra Femeii, organizată de Centrul de Consiliere pentru femei şi copii victime ale violenţei domestice Turda.

Campania derulată la nivelul municipiului  „Stop Violenţei Domenstice” se desfăşoară în perioada 25.11.2014 – 10.12.2014 şi urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la efectele violenţei asupra femeii şi implicarea cât mai multor parteneri locali în cadrul activităţiilor desfăşurate pe parcusrul celor 16 zile de campanie.

Mâine are loc prima activitate din cadrul campaniei la centrul de consiliere din Turda unde vor avea loc discuții cu femeile, victime ale violenței domestice. Urmează o distribuție d epliante informative pe zona centrală și la Kaufland, întâlniri cu reprezentanții Poliției Turda, concurs de afişe cu tema „Stop violenţei domestice” lansat în şcolile generale din municipiul nostru. Tot în cadrul activităților, beneficiarii centrului vor primi cadouri oferite de Fundația Rațiu pentru Democrație.


La Turda adăpostul destinat victimelr violenței domestice este funcțional din anul 2009, un adăpost unde victimele pot găsi alimente, haine, consiliere psihologică, medicală, se pot simţi în siguranţă departe de agresori şi furia acestora. Adăpostul a devenit funcţional prin aportul serviciului SPAS Turda şi a Asociaţiei Femeilor Împotriva Violenţei „Artemis” Cluj Napoca. Proiectul face parte din programul Phare 2006 Coeziune Economică şi Socială – Servicii Sociale. Adăpostul „Nu violenţei!” are ca obiectiv dezvoltarea serviciilor sociale în vederea promovării incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile.

Pentru întregul proiect s-a alocat suma de 172.000 euro din care pentru SPAS Turda peste 152.000 euro – construbuţia Uniunii Europene, Consiliul Local Turda venind cu suma de 20.000 euro + cheltuieli de investiţii: 167.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter