Social

Consiliere profesională cu fonduri europene la Facultatea de Științe și Ingineria Mediului

Studenții de la Facultatea de Științe și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș - Bolyai beneficiază de consiliere și practică profesională prin fonduri europene.

Facultatea de Științe și Ingineria Mediului a lansat joi platforma „Enviropractica”, prin care își propune să faciliteze accesul studenților să la piața muncii. Prin programe de consiliere și stagii de practică în companii partenere, studenții vor avea șansa de a beneficia de îndrumarea și expertiza potențialilor angajatori.

În cadrul conferinței de presă a lansării proiectului, decanul Alexandru Ozunu a atras atenția că „că fiecare an există circa 3000 de absolvenți ai facultăților de mediu, ceea ce face ca piața muncii în acest domeniu să fie foarte competitivă”.


Pentru a răspunde exigențelor actuale ale unei piețe concurențiale, cadrele universității au deci să acorde sprijin studenților și după absolvire, facilitându-le  inserția în piața muncii prin stagii de practică și consiliere profesională. Astfel, 355 de studenți înmatriculați la nivel de licență (200) și master (155) vor avea parte de servicii elaborate pentru consiliere și orientare profesională, în timp ce alți 140 de studenți vor participa la stagii practice pentru dezvoltarea aptitudinilor de muncă.

Proiectul are o durată de 18 luni și este cofinanțat prin fonduri structurale europene, bugetul accesat de facultate fiind de aproximativ 260.000 de euro.


Pot beneficia de acest program studenții înscriși la licență sau master în cadrul Facultății de Științe și Ingineria Mediului. Criteriile de departajare sunt media din anul anterior sau de la examenul de admitere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter