Social

Campania Cărțile pe față ajunge în licee

Campania "Cărțile pe față" a ajuns deja celebră în Cluj, iar mulțumită lui Victor Miron, povestea ei de succes va deveni disponibilă cadrelor didactice ce doresc să se inspire din acest model. În jurul campaniei "Cărțile pe față" s-au strâns pe Facebook, din martie și până în prezent, peste 20 000 de fani.

În volum sunt prezentate acțiuni deja implementate, ca: reduceri inedite pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte, service auto cu bibliotecă, intrare gratuită la Grădina Botanică cu o carte la tine, cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), transport gratuit cu autobuzul dacă citești pe durata călătoriei - idee propusă primarului Emil Boc în direct la radio și altele. În ziua lansării cărții la Cluj-Napoca, a existat un taxi gratuit pentru cititori.

Tot în parteneriat cu profesorii de limba română din licee, echipa Cărțile pe față își propune să implementeze conceptul clasa cititoare. Toți elevii dintr-o clasă, declarată clasa cititoare, recomandă câte o carte. Fiecare elev va purta un tricou pe care să fie inscripționat titlul cărții recomandate, alături de un pasaj din carte sau de motivul pentru care o recomandă altora.


De asemenea, în curtea liceului va fi instalată o căsuță de cărți care va găzdui cărțile recomandate de clasa cititoare, astfel încât, ceilalți elevi din școală să poată împrumuta acele cărți. Toată clasa cititoare ar urma să poarte tricourile respective în fiecare zi de vineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter