Social

Piaţa s-a mutat pe internet. Legumele clujenilor, vândute online

Ceapă, cartofi, fasole, afine – sunt doar câteva dintre produsele scoase la vânzare pe internet de către clujeni.

sursa foto: sanatate.biz.ro sursa foto: sanatate.biz.ro

Comerţul online prinde din ce în ce mai mult teren în ultima perioadă, aşa că producătorii de legume şi fructe s-au gândit să-şi expună şi ei la vânzare produsele pe internet, mai ales că ne aflăm în perioada în care se pun murăturile.

Gama de oferte este una variată, iar producătorii se află în concurenţă cu cei care îşi vând produsele în pieţele agroalimentare sau cu supermarketurile.


Clujenii îşi pot cumpăra produsele dorite cu un singur click, iar în cel mai scurt timp le vor ajunge la domiciliu.

Marfă ecologică şi culeasă cu mână

Producătorii care şi-au expus spre vânzare marfa pe internet susţin că ea este proaspăt culeasă şi că nu a fost folosit niciun tip de îngrăşământ artificial pentru creşterea lor.


Pe unul dintre site-urile care se ocupă cu vânzarea diverselor produse, un clujean se laudă că oferă spre vânzare “zmeură de cultură cu aromă deosebită, ambalată în caserole de 0.5 kg. Preţul de vânzare este de 10 lei”.

Ionel, care este din Cluj-Napoca, îi asigură pe viitori clienţi că produsul oferit spre vânzare este ecologic. “Vindem afine culese cu mâna, din mediu natural. Preţ 10 lei/kg”, aşa sună anunţul postat de Ionel.


Oferte variate există şi la capitolul legume. Ceapa, cartofii şi fasolea sunt doar câteva dintre produsele care aşteaptă să-şi găsească cumpărători în mediul online. Preţurile variază însă în funcţie de cantitatea cumpărată.

Majoritatea producătorilor spun că asigură şi transportul şi că vor livra marfa la domiciliul cumpărătorului.


Până şi murăturile se vând online

S-a găsit şi soluţia pentru femeile din Cluj care nu au timp, sau nu ştiu, să pună murături. Şi acest tip de produse pot fi cumpărate din mediul online.

“Castraveţi muraţi de vânzare, zona Cluj, 6-12 cm, 3,5 lei/kilogramul. La cantităţi mari preţul este negociabil”, aşa sună un alt anunţ.


Totodată, pe site-urile online, la capitolul legume şi fructe mai pot fi găsite şi ciuperci, nuci, usturoi şi multe altele. Clientul trebuie doar să aibă încredere că produsele pe care le cumpără sunt de cea mai bună calitate.

În ultima perioadă, pe internet apar din ce în ce mai multe hipermarketuri online. Deocamdată aceste magazine sunt la început de drum, însă specialiştii spun că vânzările cresc în fiecare lună.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter