Social

Proiectul „VOTE EU”, dedicat responsabilizării tinerilor din UE cu privire la dreptul la vot, a ajuns la final

Proiectul “VOTE EU - Encouraging Young Europeans to Vote Out the EU Democratic Deficit” prin care s-a urmărit încurajarea a 220 de tineri din șapte țări europene să reducă din deficitul democratic al UE mergând la vot, demarat de Centrul Rațiu pentru Democrație (CRD), a ajuns la final.

Tinerii, încurajaţi să îşi asume identitatea europeană

Potrivit managerului de proiect Ştefana Ignea, scopul proiectului a fost promovarea asumării identităţii Uniunii Europene de către cetăţenii din statele membre şi din statele candidate, precum şi încurajarea participării tinerilor la viaţă democratică europeană, în principal prin participarea la alegerile europarlamentare din 2014.

„In intervalul 7-12 mai, 5 voluntari ai CRD, insotiti de managerul de proiect Stefana Ignea si de dr. Natalia Cuglesan, lector al Universitatii Babes-Bolyai, partenerul nostru de proiect, au participat la o serie de ateliere de lucru gazduite de International Management Institute in Dobrich, Bulgaria. Peste 100 de tineri au participat la aceste sesiuni de lucru, ce au fost transmise in direct pe internet. Participantii au discutat despre importanta participarii la alegerile pentru Parlamentul European, au creat campanii electorale pentru candidati fictivi si au simulat procesul de votare pentru Parlamentul European, invatand, in acelasi timp, principiile de baza ale dezbaterilor parlamentare”, a afirmat Ștefana Ignea.


De asemenea, managerul proiectului a mai adăugat că, pe durata programului, participanţii au intervievat localnici din Dobrich cu privire la intenţia de a participa la vot şi despre motivele din spatele răspunsului oferit. Interviurile au fost compilate într-un videoclip promoţional.


„Pe 16 si 17 mai, partenerii croati de la Europski Dom Slavonski Brod au gazduit cate 3 reprezentanti din partea fiecarei organizatii partenere care, impreuna cu 25 de tineri din Croatia, au simulat procesul de campanie si de vot pentru Parlamentul European. CRD a fost reprezentat la acest eveniment de catre Stefana Ignea, Oana Botezan si Natalia Cuglesan”, a mai declarat Ștefana Ignea

220 de tineri din 7 țări europene

Potrivit Ștefanei Ignea în proiect au participat un număr de 220 de tineri din Romania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Italia, Croatia, Polonia si Macedonia.


Proiectul a fost implementat de catre International Management Institute din Bulgaria, in parteneriat cu Centrul Ratiu pentru Democratie din Romania, YouNet, Work in Progress si Youth4Youth din Italia, Europski Dom Slavonski Brod din Croatia, Meritum din Poland, IPAK si Proni Center for Youth Development din Bosnia si Hertegovina si Youth Forum EYE din Macedonia.

abonare newsletter