Social

Clujenii vor putea cumpăra medicamente online

Medicamentele, care nu necesită prescripţie medicală, vor putea fi cumpărate online numai de la farmaciile autorizate.

Comerţul online prinde din ce în ce mai mult teren în rândul românilor. În curând, de pe platformele online, vor putea fi achiziţionate chiar şi medicamente.

Conform autorităţilor, românii vor putea achiziţiona doar medicamentele care nu au nevoie de prescripţia medicului de familie şi doar de la farmaciile care vor primi autorizaţie.


Deocamdată acest proiect se află în dezbatere publică, până în 3 septembrie, iar dacă nu vor exista probleme el va putea fi pus în funcţiune.

De menţionat este faptul că nu orice farmacie va putea deţine un site online de pe care să vândă medicamente. Ministerul Sănăţii va impune anumite cerinţe societăţilor farmaceutice, iar dacă ele vor fi îndeplinite, atunci vor putea desfăşura comerţul online.


La Cluj, medicamente pe bandă rulantă

Românii au ajuns să consume medicamente pe bandă rulantă. La fiecare durere uşoară el înghite câte o pastilă fără a primi indicaţii din partea unui medic specialist.

La începutul acestui an, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Cluj, declarau că în judeţul nostru consumul de medicamente a înregistrat o creştere uriaşă în ultimii ani. Comparativ cu anul 2001, consumul de medicamente a crescut la Cluj de 10 ori.


În anul 2013, Casa de Asigurări de Sănătate Cluj a achitat către furnizorii de medicamente suma de peste 500.000 mii lei. Plata s-a făcut atât pentru medicamente care au fost eliberate în mod gratuit sau compensat, cât şi pentru cele din programele de sănătate.

 


 

 

Etichete: farmacii medicamente
Ultimele Stiri
abonare newsletter