Social

Copiii dependenți de dializă pleacă în tabără la mare

37 de copii și tineri cu suferinţă renală cronică merg în vacanță la mare în tabăra „Zâmbet de Copil”- In memoriam Daniela Liteanu.

Tabăra se desfășoară în perioada 21 – 31 august pentru 37 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală  sau transplant renal şi care provin din 9 centre de dializă de pe teritoriul României.

„Acești copii bolnavi se vor bucura 10 zile  de un tratament special ca  rezultat al  combinaţiei dintre grija plină de dragoste a personalului unor centre de tratament moderne  unde vor efectua ședințele de  dializă de care depind pentru  supravieţuire şi condiţiile de recreere deosebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. Acest proiect unic la nivel național  implică  un efort de organizare extrem de mare şi  necesită  un suport  financiar major”, a declarat Emanuel Ungureanu președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, organizatorul taberei..


Tabăra este organizată de Primăria Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”,   Betfair Romania Development SRL și Fresenius Medical Care Romania

Primăria Cluj-Napoca a alocat 33.000 de lei  pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din  campaniile umanitare: „Zumbathon Caritabil”, desfășurat în cadrul „Zilelor Clujului” și a competiției caritabile „Swimathon 2014”, organizată de Fundația Comunitară Cluj.

abonare newsletter