Social

Bani mai mulţi pentru spitalele care tratează infarctul

Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru 15 spitale care au unităţi de tratament al cazurilor urgente de infarct miocardic, banii urmând să fie utilizaţi pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, marţi, că 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziţie 20 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare.

"Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secţii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente şi materiale pentru bolnavii diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă", a spus Nicolae Bănicioiu, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.


Cele 20 de milioane de lei sunt alocate pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut, acest program, ca şi cel pentru ATI, fiind încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate.

MS precizează că pentru cele două programe exista prevederea bugetară necesară, dar acestea nu au fost demarate.


Casa Naţională de Asigurări de Sanătate asigura până în prezent sumele necesare pentru tratarea urgenţelor.

Ministrul a precizat că cele două acţiuni prioritare, pentru unităţi sanitare care derulează AP-IMA şi ATI, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătăţii, prin care instituţia doreşte realizarea unui obiectiv strategic pentru sănătatea pacienţilor din România: un Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intra-spitalicesc.


În cadrul acestei strategii, vor fi realizate acţiuni similare pentru unii pacienţii cu traumă şi accident vascular cerebral, dar şi pentru cei cu risc de moarte subită.

Etichete: bani spitale infarct
abonare newsletter