Social

Eroii din Apusei au aprins lumânări pentru cei pe care nu i-au putut salva din accidentul aviatic

În prima de Paşte, salvatorii din Apuseni au aprins lumânări pentru cei pe care nu i-au putut salva din avionul prăbuşit pe 20 ianuarie.

Gheorghe Trif şi Argentin Todea, doi dintre moţii care au găsit epava avionului prăbuşit în Apuseni, au sărbătorit prima zi de Paşte împreună acasă, aşa cum cere tradiţia locului, potrivit Digi24.ro

Nu i-au uitat pe cei care le datorează viaţa şi nici pe cei pe care nu i-au putut salva.


„Le-am pus lumânare acolo, la biserică”, a spus Argentin Todea.

Supraviețuitorilor accidentului, cu care țin legătura, le-au urat Paște fericit.


„Noi între noi tot povestim și cu vecinii, nu se uită asa ceva. A fost mare noroc. Iernile la noi sunt grele, zăpadă de nu se mai văd gardurile. Acum a fost o iarnă ușoară”, a spus Gheorghe Trif.

La Horea, în Apuseni, accidentul în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta la Medicină Aurelia Ion a devenit parte din istoria localităţii.


Epava avionului prăbuşit pe 20 ianuarie a fost găsită de trei localnici din Horea, după ce sute de angajaţi ai serviciilor de urgenţă căutaseră ore în şir la zeci de kilometri distanţă. Dintre cei 7 ocupanţi ai avionului au supravieţuit medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Ovidiu Ianceu şi Cătălin Pivniceru şi copilorul Răzvan Petrescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter