Sănătate

Un vaccin anti-COVID, adaptat la varianta Omicron, va fi administrat în toamnă în Germania

Experții în sănătate au găsit o modalitate de a adapta vaccinul anti-COVID-19 la varianta Omicron a virusului. Imunizarea cu acest tip de vaccin va începe în toamnă în Germania.

Un vaccin anti-COVID, adaptat la varianta Omicron, va fi administrat în toamnă în Germania/ foto: pixabay.com Un vaccin anti-COVID, adaptat la varianta Omicron, va fi administrat în toamnă în Germania/ foto: pixabay.com

 

 


Un vaccin adaptat la varianta Omicron de coronavirus va începe să fie administrat în Germania din septembrie, a anunţat duminică ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, relatează dpa.

 


„Vom avea un vaccin care protejează împotriva variantelor Omicron - ne aşteptam acest lucru în septembrie”, a declarat ministrul german pentru ziarul Bild am Sonntag.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Faptul că noi variante de coronavirus apar în continuare a făcut „mult mai dificil să ne pregătim pentru mutaţii”, a mai spus Lauterbach.


„Este foarte posibil să apară o variantă Omicron foarte contagioasă care să fie la fel de mortală ca Delta. Ar fi cea mai mortală variantă”, a mai spus el.

Incidenţa pe şapte zile în Germania a scăzut sub 1.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori în această săptămână, pentru prima dată din ianuarie.


Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 876 noi infecţii la 100.000 de locuitori sâmbătă, o scădere semnificativă faţă de media de vineri de 1.001 cazuri. 
 

CITEȘTE ȘI:

Vaccinarea anti-COVID, doar la medicii de familie de la 1 iulie. Vouchere de 100 lei pentru cei care se vaccinează

Avertisment medic: Varianta Omicron ucide de două ori mai mulţi oameni în România decât în ţările cu rata mare de vaccinare

Ultimele Stiri
abonare newsletter