Sănătate

Răzvan Cherecheș, despre Omicron: „Efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și profesor la UBB, spune că efectul tulpinii Omicron asupra sistemului de sănătate va fi devastator, având în vedere rata mare de creștere.

Răzvan Cherecheș, despre Omicron: „Efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator” Răzvan Cherecheș, despre Omicron: „Efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”

 

 


Expertul în sănătate publică de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Răzvan Cherecheș, atenționează că rata de creștere a numărului cazurilor de Covid-19 este tot mai mare, de la apariția tulpinii Omicron.

 


Numărul cazurilor de infectare crește accelerat la nivel global.

Specialistul spune că în ritmul acesta nu va conta faptul că simptomele acestei tulpini sunt mai ușoare, iar efectul asupra sistemului sanitar „ar putea fi devastator”:


„Efectul tulpinii Omicron la nivel global... chiar dacă pare că are simptome mai ușoare decât Delta, la rata aceasta de creștere nu va conta și efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”, a spus expertul, pe baza unui grafic.

CITEȘTE ȘI:

Cherecheș critică propunerea lui Rafila de a impune Certificat Verde la muncă doar când se agravează situația: „Avem motive de îngrijorare”

Răzvan Cherecheș, expertul UBB în sănătate publică: „Decesele din ianuarie se vor datora relaxărilor de acum”

abonare newsletter