Sănătate

Un an de la debutul campaniei de vaccinare în România! Cine a fost prima persoană imunizată?

În 27 decembrie se împlinește un an de la administrarea primului vaccin în țara noastră. În total, aproape 8 milioane de români au fost imunizați.

Prima persoană vaccinată în România, o asistentă medicală. Foto: Ro Vaccinare. Prima persoană vaccinată în România, o asistentă medicală. Foto: Ro Vaccinare.

 

 


Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 din România a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

 


Asistenta este membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Da, doamna Mihaela Anghel este bine, sănătoasă și are aceeași încredere în știință și medicină”, au scris cei din cadrul RO Vaccinare.


Vaccinarea, începută la spitalele din prima linie

În România, campania de vaccinarea a început acum un an în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Până astăzi, în România au fost administrate peste 15,7 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, fiind vaccinate 7.918.813 persoane.


La nivel global au fost administrate peste 8.95 Miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar în Uniunea Europeană aproape 710 Milioane de doze.

CITEȘTE ȘI:

Încă 3 copii infectați cu COVID-19 au ajuns la ATI, în ultimele 24 de ore. Vezi situația cazurilor pe Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter