Sănătate

Ministrul Sănătății vrea certificatul verde adoptat cât mai repede: „Trebuie să avem un instrument de intervenție cât mai eficientă”

Certificatul verde ar putea fi adoptat curând în România, în contextul în care se așteaptă o nouă creștere a cazurilor Covid-19, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Discuții cu privire la adoptarea legii certificatului verde în România. Discuții cu privire la adoptarea legii certificatului verde în România.

 

 


„Noi trebuie să fim pregătiți ca țară să avem un răspuns, o să vedem cât de eficient va fi, dar trebuie să avem pregătit un pachet de măsuri care să poată să țină sub control pandemia și să ofere acces la servicii de sănătate și pacienților infectați cu noul coronavirus, dar și altor categorii de pacienți.

 


Opinia tuturor este că deja în prima parte a lunii ianuarie vom asista la primele creșteri ale numărului de cazuri, poate puțin mai repede, și atunci trebuie să avem la dispoziție un instrument de intervenție cât mai eficientă. Cu cât e mai rapidă, cu atât este mai eficientă”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Ministrul spune că cea mai bună variantă ar fi adoptarea certificatului vrede până la finalul anului, însă pentru acest lucru are nevoie de sprijin poitic, în contextul în care, sunt discuții legate de faptul că PSD vrea trecerea certificatului COVID prin asumarea răspunderii, iar PNL prin vot în Parlament.


„Încă sunt discuții în cadrul coaliției privind forma prin care acest act normativ va fi adoptat. Sigur, că există opinii pro și contra pentru fiecare dintre cele două variante. O să vedem care va fi varianta finală. Calea cea mai bună, care permite adoptarea până la sfârșitul anului, va fi o decizie a acestei coaliții”, a mai spus Rafila.

CITEȘTE ȘI:

Cum ne protejăm de COVID-19 când mergem la biserică de sărbători? Expert UBB: „Nu asculta sfaturi de pe Internet a unor oameni care nu știu ce vorbesc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter