Sănătate

Când trebuie să se vaccineze persoanele care au făcut COVID? Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Persoanele care au trecut prin boală dezvoltă anticorpi timp de maximum 6 luni după infectare, însă se pot vaccina chiar și mai repede împotriva COVID-19, spune Valeriu Gheorghiță.

 

 


„Nu este o contraindicație dacă ne vaccinăm mai devreme decât cele șase luni, dimpotrivă. Din punct de vedere medical este recomandat să se întâmple asta, pentru că răspunsul imun după boală nu este predictibil”, a declarat a declarat, vineri seara, medicul și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

 


El a explicat că vaccinarea se poate face imediat după ce semnele bolii dispar.

„După trecerea prin boală, o persoană care clinic e bine, adică nu mai face febră, s-a negativat testul PCR sau testul antigen și are cel puțin 14 zile de la testul inițial pozitiv, se pot vaccina, dacă, repet, starea generală este bună, dacă omul nu mai are semne de boală, se poate vaccina imediat după vindecarea bolii.


Oamenii ne întreabă, pe bună dreptate, cât timp pot să amâne vaccinarea? Iar acest răspuns este că într-un interval mediu de trei până la șase luni putem să amânăm decizia de vaccinare, însă cu cât se face mai devreme, cu atât predictibilitatea răspunsului imun este mai bună”, a spus Valeriu Gheorghiță.

CITEȘTE ȘI:


„Idioții Europei”, ziar din Germania despre românii, bulgarii și ucrainenii care refuză vaccinarea

Ultimele Stiri
abonare newsletter