Sănătate

Cum s-a „înroșit” România în numai 30 de zile! Cercetătorii UBB au preconizat recordul absolut al cazurilor de Covid-19

Cercetătorii Universității Babeș-Bolyai (FSEGA) au preconizat că România va atinge un record absolut în această săptămână, cum s-a și întâmplat marți. Ei au arătat într-un grafic cum s-a „înroșit” harta țării pe parcurs de 30 de zile.

 

Cercetătorii de la FSEGA au creat un portal online (Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor)unde publică infografice, analize și previziuni ale impactului pandemiei de Covid-19 asupra economiei României. În ultimele două zile, specialiștii UBB au preconizat că România va atinge un record absolut în cursul acestei săptămâni. 


 

„Modelul nostru de previziune arată că în cursul acestei săptămâni numărul cazurilor noi zilnice va putea atinge un nou record absolut. În același timp rata de creștere a cazurilor se încetinește, ceea ce indică faptul că suntem aproape de platoul valului 4”, au anunțat cercetătorii în urmă cu două zile.


Acest lucru s-a întâmplat marți, când au fost depistate aproape 19.000 de cazuri de Covid-19 în doar 24 de ore. 


Harta României s-a „înroșit” în valul 4 al pandemiei

Totodată, cei de la UBB au realizat un grafic în care se vede evoluția pandemiei de Covid-19 în decurs de 30 de zile. Mai exact, cât de mult s-a „înroșit” harta ratelor de incidență Covid-19 în valul 4:

„Nou record absolut de 18.863 de cazuri noi astăzi! Imaginea de mai jos arată cum s-a „înroșit” harta ratelor de incidență pe localitățile din România în cadrul valului 4 al pandemiei”, au scris aceștia pe pagina Covid-19: Economic Impact Monitor. 


Cercetătorii au luat în calcul începutul anului școlar și începutul anului universitar, dar și cum arăta harta în urmă cu 100 de zile, 50 de zile, 10 zile și cum arată în prezent.


CITEȘTE ȘI:

LOCKDOWN național și STARE DE URGENȚĂ, singura soluție? Epidemiolog: „Un milion de cazuri în următoarele două săptămâni, inevitabile”

 

ZI NEAGRĂ pentru România. PESTE 18.000 de cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore și peste 500 de DECESE

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter