Sănătate

Mesajul Patriarhului Daniel în plin val 4 al pandemiei de COVID: „Să sporească rugăciunea pentru sănătate”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis joi un îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate, în condiţiile în care ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei de COVID-19.

 

 


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate, în condiţiile în care ţara noastră trece prin cel mai greu val al pandemiei de coronavirus.

„În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei, care sufocă secţiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecţie recomandate de autorităţile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor. Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm”, a transmis Patriarhul Daniel.


Judeţul Ilfov se situează însă pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa infectărilor, cumulată la 14 zile, cu 16,01 cazuri la mia de locuitori. Incidenţe mari înregistrează şi judeţele Timiş - 10,60 şi Cluj - 8,51.

Situația epidemiologică în județul Cluj (14 octombrie)

- Rata incidenței pe județul Cluj : 8,51
- În ultimele 24 de ore, 536 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj
- Total număr de teste 2.770 din care 725 diagnostic grupe de risc, 337 teste efectuate la cerere și 1.708 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 743.207 de teste, la nivelul județului Cluj
- 79 persoane internate în ATI
- Total vindecați și externați 4.534 din care 2.897 din județul Cluj
- 11 morți în ultimele 24 de ore. Total decedați 1.226 din care 760 din județul Cluj
- În acest moment sunt internați 659 pacienți


 

CITEȘTE ȘI


Peste 300 de milioane de euro, finanțare pentru Spitalul Regional Cluj de la BEI. Spitalul va fi funcțional în 2027

Ultimele Stiri
abonare newsletter