Sănătate

Niciun pat liber la ATI pentru pacienții Covid-19, în România. 72 de persoane, internate la Cluj

Joi s-au ocupat toate paturile de la ATI destinate pacienților Covid-19, atât din județul Cluj, cât și la nivel național.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi că la nivel național nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu COVID-19.


 

„În data de 7 octombrie, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. (...) Atât la nivel naţional, cât şi în Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2”, afirmă GCS.


Potrivit sursei citate, 1.556 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

GCS susţine că se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.


În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare, precizează sursa citată.

În județul Cluj 72 de persoane sunt internate azi la ATI.


CITEȘTE ȘI:

Pfizer cere autorizație de urgență pentru vaccinarea contra Covid a copiilor de 5-11 ani


 

22 de copii sunt internați la ATI, iar un minor infectat cu COVID a MURIT în ultimele 24 de ore

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter