Sănătate

Expertul în sănătate Răzvan Cherecheș s-a vaccinat cu doza a treia împotriva COVID-19

Răzvan Cherecheș, specialist în Sănătate Publică, din cadrul UBB Cluj, a anunțat pe rețelele de socializare că a primit deja a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

 

 


Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, s-a imunizat cu doza a treia de vaccin împotriva COVID-19.

„Azi am primit a 3-a doză - aveau doar Pfizer. Avem deja dovezi din Israel că după 6 luni începe să scadă protecția oferită de vaccin. Consider că dozele de vaccin ar trebui să fie prioritizate pentru cei nevaccinați și pentru cei vaccinați cu vârsta peste 65 de ani sau/și co-morbidități, dar dacă există doze disponibile pentru doza a 3-a (prin generozitatea celor care nu se vaccinează), de ce să nu mă protejez suplimentar? Spor la vaccinat și nu uitați să le mulțumiți celor rătăciți care au lăsat dozele disponibile pentru noi”, a declarat Răzvan Cherecheş.


Imunizarea cu doza a treia se face doar cu Pfizer la Drive Through

Florin Moroșanu, membru al echipei Drive Through Cluj, a transmis pe pagina sa de Facebook, informații în legătură cu imunizarea cu doza a treia de la centrele Drive Through.

„M-am reîntors pentru o perioadă la Drive Through și din întrebările frecvente pe care le-am primit azi fac o sinteză.


1.Timpul de așteptare diferă în funcție de momentul zilei. Dimineața, la prima oră este cel mai redus timp apoi creste până la 20-35 minute.
Totuși, e bine de știut că sunt deschise centre de vaccinare în fiecare cartier și nu e nevoie de programare la acestea.
2. A treia doza Nu poate fi facută mai repede de 180 de zile. Pur și simplu nu se poate opera în sistem.
3. La Drive Through este doar vaccin Pfizer.

Pentru situația în care o doza este facută în străinătate este posibil sa faci la Drive a doua doza și se cumulează pe același document cele două vaccinuri astfel încăt să poata fi generat QR code. Pentru aceasta situație specifică este nevoie de dovada vaccinării facută în afara țării pentru a fi prezentată medicului și atașată la acordul pacientului.


4. De azi, programul la Drive este de la 8 dimineața la 8 seara.
5. La drive se vaccinează persoane care fac atât doza unu cât și urmatoarele două dupa trecerea timpului nececear între administrări.
Am rămas plăcut suprins să văd că interesul pentru doza unu este în creștere”, a transmis Florin Moroșanu.

 


CITEȘTE ȘI

Răzvan Cherecheș critică decizia de a menține școlile deschise, indiferent de incidența Covid-19: „Nu e bazată pe dovezi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter