Sănătate

Valeriu Gheorghiţă: „Creştere cu peste 200% a cazurilor de Covid la persoanele sub 40 de ani”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, a anunțat că statisticile din ultima săptămână au arătat că peste 82% din cazurile de COVID-19 s-au raportat la persoane nevaccinate.

 

Totodată, 93% dintre decesele COVID-19 din aceeași perioadă au fost înregistrate la persoane nevaccinate împotriva virusului.


 

„Pentru varianta Delta, care se răspândeşte foarte uşor la contacţi, este important să evităm evenimentele cu un număr foarte mare de persoane, atunci când vom avea o creştere a numărului de cazuri, să sperăm că situaţia epidemiologică este un favorabilă şi va permite organizarea acestor evenimente în condiţii cât mai sigure. De asemenea, este importat să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că ceea ce am urmărit noi în săptămâna precedentă: peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate şi peste 93% din decese au apărut la persoane, iarăşi, nevaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.


Gheorghiță a mai mărturisit că statisticile arată o creștere enormă a îmbolnăvirilor în cazul persoanelor sub 40 de ani. Creșterea este de peste 200%.

„Din acest punct de vedere, persoanele tinere, în general, sunt persoanele care s-au vaccinat mai puţin şi interacţionează mai mult, se expun unui risc mai mare de îmbolnăvire şi în felul acesta circulaţia virusului este întreţinută şi amplificată”, a adăugat medicul.


CITEȘTE ȘI:

OFICIAL! A treia doză de vaccin anti-COVID, administrată în luna octombrie

 


Dan Tarcea, despre valul 4 al pandemiei: „Ne-am asigurat că spitalele sunt pregătite pentru un nou val”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter