Sănătate

Peste 1.500 de persoane vaccinate în două zile, la maratonul de la Cluj-Napoca

Peste 1.500 de persoane au fost vaccinate la maratonul organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, până azi. Startul la vaccinare a fost dat vineri la ora 16.00. Municipiul Cluj-Napoca se apropie de nivelul de 50% de persoane vaccinate.

 

 


Un număr de peste 1.500 de clujeni, dar și persoane din alte județe, s-au vaccinat la maratonul organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Startul la imunizare s-a dat vineri, 14 mai, la ora 16.00. Cei care nu au apucat încă să se vaccineze, mai au timp până luni la ora 8.00, cabinetele funcționând non-stop, pe durata maratonului.

 


De vineri, ora 20.00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost vaccinate 1.095 de persoane în cadrul maratonului de la Sala Polivalentă, iar până azi, 1.592 s-au imunizat, anunță autoritățile locale.

Clujenii, la rând pentru vaccinare înainte cu o oră

Maratonul de vaccinare a început vineri, 14 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 17 mai, la ora 08:00. Astfel, timp de trei zile și trei nopți, 600 voluntari ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca asigură vaccinarea atât a clujenilor, cât și a oamenilor din alte localități, la Sala Polivalentă BT Arena.


Vineri, oamenii au început să se adune în fața sălii în jurul orei 15:00 și s-au așezat la rând, deși startul oficial anunțat era la ora 16:00. Astfel, aproximativ 100 de persoane așteptau pe platoul sălii startul maratonului de vaccinare, până astăzi, fiind vaccinați peste 1.500 de oameni.

Serul utilizat la maratonul de vaccinare este Pfizer BioNTech, iar cei care doresc să se imunizeze nu au nevoie de programare prealabilă, prezentându-se doar cu buletinul.


Cluj-Napoca, aproape de 50% de persoane vaccinate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, vineri, că municipiul Cluj-Napoca a depăşit nivelul de 40% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19.

„Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată. (...) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate, şi vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


Primarul Emil Boc a explicat, în același context, că la Cluj-Napoca, rata de infectare COVID-19 a putut fi scăzută considerabil într-o perioadă scurtă, fără a fi nevoie de carantinarea orașului.

„Am coborât rata de infectare la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. (...) Doamna ministru ne-a dat vestea bună că suntem între 40 şi 50% persoane vaccinate”, a precizat Boc.

CITEȘTE ȘI

Tinerii din Cluj, dornici să se vaccineze. Studenții străini, la maratonul de vaccinare: „Ne dorim să nu mai facem cursurile online”

Ultimele Stiri
abonare newsletter