Sănătate

Vaccinarea în farmacii, următorul obiectiv al autorităților

Vaccinarea în farmacii se află pe lista următoarelor obiective ale autorităților din România. Vicepremierul Dan Barna a declarat luni că în două sau trei săptămâni, acest lucru ar putea fi posibil.

 

 


Dan Barna a anunțat luni seara că în curând, românii se vor putea vaccina în farmacii, acesta fiind următorul obiectiv pe care autoritățile doresc să îl realizeze. În acest mod, numărul celor imunizați ar putea crește considerabil, a spus Barna la Digi24.

 


„Chiar astăzi am vorbit cu colega mea Ioana Mihăilă să demareze demersurile pentru a avea o ordonanță și legislație pe ceea ce înseamnă și vaccinarea în farmacii. Ar fi pasul următor, și mai important, pentru că bun, avem vaccinarea prin medicii de familie - e o linie, ne așteptăm să genereze niște rezultate bune. În măsura în care vom reuși, și sperăm că într-un termen cât mai scurt, poate în două săptămâni, trei săptămâni, vom reuși să avem vaccinarea și în farmacii.

De fapt, și farmacia e tot un fel de nucleu pentru comunitate. Fiecare farmacie are blocurile din jur sau străzile din jur și oamenii vin, vorbesc cu farmacista, deci în momentul în care ducem vaccinul și acolo, va crește din nou numărul de persoane. E o altă direcție pe care o avem în vedere”, a precizat Dan Barna, pentru sursa citată.


Vaccinarea nu se va face în toate farmaciile

Vaccinarea nu va fi însă posibilă în toate farmaciile, ci doar în cele în care putea fi administrat vaccinul antigripal până în prezent. Serul anti-COVID va fi făcut de unul dintre angajații farmaciei care are pregătire în acest sens, conform vicepremierului. Momentan, nu se știe dacă în farmacii vor fi administrate toate tipurile de ser utilizate în România.

CITEȘTE ȘI


Testare GRATUITĂ în farmacii pentru depistarea COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter