Sănătate

Pastilă anti-COVID, dezvoltată de Pfizer: „Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”

Compania Pfizer lucrează în prezent la o pastilă anti-COVID. Aceasta ar putea să fie scoasă pe piață la finalul acestui an.

 

 


O pastilă anti-COVID va fi dezvoltată de compania de medicamente Pfizer. Aceasta va putea fi aministrată pe cale orală, iar până la finalul acestui an ar putea să fie scoasă pe piață.

 


CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat într-un interviu acordat CNBC că în prezent, compania lucrează la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral.

„Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat CEO-ul.


Pastila antivirală constituie un inhibitor de protează care să poată fi administrat sub forma unei pastile ce ar împiedica replicarea coronavirusului în celule. Acești inhibitori acționează atât singuri în tratarea bolilor, cât și împreună cu alte antivirale.

CITEȘTE ȘI


La ce reacții adverse te poți aștepta dacă îți faci vaccinul Pfizer BioNTech sau AstraZeneca? Explicațiile specialiștilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter