Sănătate

Un copil a murit de COVID chiar de ziua mamei lui. Preot: „Erau în spital, în saloane diferite. Ea nu a știut”

Un preot român povestește o întâmplare dramatică, legată de un copil care a murit chiar de ziua mamei sale, iar aceasta nu a știut.

 

 


Radu Rus este un preot marcat profund de dramele pe care pandemia de COVID-19 le-a creat. Părintele este din Oradea și slujește la Biserica cu Lună.

 


Preotul din Oradea a povestit la Digi24 o întâmplare dramatică legată de un copil și mama lui, ambii bolnavi de COVID-19. Cei doi au fost internați în același spital, dar în saloane diferite.

La un moment dat, copilul nu a mai rezistat în lupta cu COVID-19 și a murit. Tragedia s-a întâmplat chiar de ziua mamei lui, dar ea nu știa.


„Fiul care-și pierde viața chiar în ziua de naștere a mamei lui, fără ca ea să știe, erau internați în saloane separate. Mama află în final, singurul fiu, am sunat-o ca să o încurajez, să îi spun o vorbă de alinare, atât cât se poate alina omul în astfel de clipe grele, și care mi-a oferit o lecție de viață.

Nu știu dacă ar fi reușit să rămână într-un echilibru al vieții fără această încredere că merge copilul ei într-o viață mai bună. Așa mi-a și spus: am convingerea și încredințarea că Dumnezeu l-a vrut mai aproape de el decât a fost în lumea aceasta. Și dacă Dumnezeu mi l-a dăruit atunci când mi l-a dăruit, am încredințarea că s-a întors la Dumnezeu și îi este bine acolo”, a povestit Radu Rus, vicar eparhial, pentru Digi24.


Preotul orădean este susținător al vaccinului anti-COVID-19 deoarece consideră că împreună putem opri pandemia. Deși virusul l-a pus la încercare de multe ori și l-a implicate în tragedii, părintele încă nu și-a pierdut speranța că totul va fi bine într-un final.

CITEȘTE ȘI:


Caz ȘOCANT la un spital din România. Un mort de COVID a fost dat altei familii și îngropat

 

abonare newsletter