Sănătate

VIDEO. Cât de mare este riscul de infectare COVID-19 în toaletele publice? Expert UBB: „Virusul se transmite și prin fecale”

Răzvan Cherecheș a explicat cum putem evita infectarea COVID-19 în toaletele publice prin trei pași simpli.

 

 


Răzvan Cherecheș, profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai și expert în Sănătate Publică a explicat cât de mare exisă riscul de infectare cu COVID-19 în toaletele publice, dar și cum putem evita infectarea prin trei pași simpli.

 


„Întrebare: Dacă intru la toaletă, după o persoană infectată cu COVID-19 pot să mă infectez și eu?


Răspunsul meu: „Da! După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conține fecale, urină, orice s-a depus în bolul de WC. Persoana iese din toaletă, tu intri și inhalezi norul de aerosoli și ai șansa să te infectezi pentru că virusul se transmite și prin fecale”, a explicat în ultimul său episod din „Proful de Sănătate Publică”, Răzvan Cherecheș.

De asemenea, expertul a explicat și care sunt cei trei pași simpli pe care îi putem face pentru a evita infectarea cu COVID-19 în toaletele publice.


„Modalitățile de protecție sunt următoarele: trebuie să te asiguri că întodeanuna vei coborî capacul de la WC înainte de a trage apa. De asemenea, așteaptă cinci minute până să intri în toaletă, astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol. Iar nu în ultimul rând, Spală-te pe mâini cu apă și săpun după ce ai folosit toaleta”, a spus Răzvan Cherecheș.

Răzvan Cherecheș a început o serie de episoade pe Facebook „Proful de Sănătate Publică”, în care răspunde la mai multe întrebări legate de virusul COVID-19 și cele trei vaccinuri: Pfizer, Moderna și AstaZeneca. De asemenea, expertul în sănătate explică care sunt soluțiile pentru a ține sub control pandemia.


Până acum, el a abordat diferite subiecte de la tipurile de vaccin, până la ce înseamnă rapelul și de ce este necesar să îl administrăm. De asemenea, el a explicat și care ar fi măsurile necesare pe acre ar trebui să le adopte România pentru a controla situația epidemiologică.

CITEȘTE ȘI:

Este bine să îți faci rapelul cu AstraZeneca? Expert UBB: „Cazurile de tromboză apar după prima doză” VIDEO

 

abonare newsletter