Sănătate

„Un dar necesar” de Ziua Autismului. Clădiri simbol din 6 orașe din România vor fi iluminate în albastru

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului are loc azi, pe 2 aprilie. În această zi, clădiri simbol din 6 orașe vor fi iluminate în culoarea albastru.

 

 


Campania de conștientizare „Un dar necesar” e demarată de Asociația Help Autism de Ziua Autismului, 2 aprilie. Mai multe clădiri din 6 orașe din România vor fi iluminate în albastru, culoarea autismului.

 


„Atenția, înțelegerea, susținerea și acceptarea sunt cele mai de preț daruri. Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse!, este îndemnul sub care Asociația Help Autism, alături de 150 de organizații din rețeaua RO TSA și FEDRA, lansează campania Un dar necesar, cu scopul de a atrage atenția asupra nevoilor particulare pe care le au cele 30.000 de persoane cu autism din România”, se arată într-un comunicat.

Cum se desfășoară campania:

Clădiri simbol din 6 orașe din țară vor fi iluminate în albastru – culoarea autismului, pentru a atrage atenția asupra problematicii la nivel național. Pe lângă acest lucru, grădinițele și școlile vor desfășura ore de lectură pentru a încuraja înțelegerea și acceptarea colegilor care suferă de autism.


Companiile preiau iluminarea în digital și organizează acțiuni pentru angajați și clienți, iar artiștii invită publicul iubitor de cultură și muzică să sușțină programe de terapie pentru copiii cu autism. ONG-urile organizează diferite acțiuni în centrele lor și îi invită pe oameni să facă propriile daruri necesare copiilor, adolescenților și adulților cu autism din România.

Cele 6 orașe în care mai multe clădiri simbol vor fi iluminate în albastru în cadrul proiectului Noaptea Albastră a Autismului:


- București –Turnul Ciurel STS, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Sky Tower, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Sala Radio, Muzeul Național George Enescu, Timpuri Noi Square;
- Sibiu – Teatrul Gong;
- Brașov – Primăria Brașov și literele de pe Tâmpa;
- Iași – Ateneul Național din Iași, Complexul Muzeal Național Moldova Iași și Primăria Iași;
- Alba Iulia – Monumentul Unirii;
- Bistrița – Primăria Bistrița.

Cum vă puteți implica:

„- Iluminează clădirea în albastru
- Folosește filtrul nostru pentru site pentru a ilumina pagina web - integrează codul în header sau footer
- Folosește rama Un dar necesar peste poza de profil pe Facebook sau stickerul pe Instagram pentru a transmite un mesaj de încurajare pe profilul tău
- Folosește poza de cover sau vizualul general pentru a posta pe pagina de Facebook
- Organizează un webinar de conștientizare pentru angajații tăi
- Adu mesajele campaniei aproape de clienții tăi prin propriile instrumente de comunicare


În afară de atenția noastră, persoanele cu autism au nevoie de susținere constantă. Îndemnul nostru este să alegeți o persoană, un centru local sau o organizație națională și să susțineți eforturile lor prin donații individuale sau sponsorizări”, mai transmite Asociația Help Autism.

Cum poți să ajuți copiii cu autism

Dacă vreți să susțineți direct copiii și adolescenții din Asociația Help Autism, aveți la dispoziție următoarele căi:

- Completează online formularul 230 și redirecționează 3,5% din impozitul tău pe venit. Simplu, de acasă și durează doar 1 minut: https://www.helpautism.ro/formular230
- Trimite SMS cu textul HELP la 8844 și donează lunar 2 euro.
- Achiziționează o carte din colecția AHA Books, poartă și dăruiește un cadou din magazinul online cu produse care fac bine.
- Sponsorizează cu ajutorul companiei, vezi aici cum.

Ultimele Stiri
abonare newsletter