Sănătate

Se organizează concurs pentru funcția de manager al Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca

Ministerul Sănătății a anunțat că va organiza concurs pentru funcția de manager pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

 

 


La începutul anului 2021, ministerul Sănătății Vlad Voiculescu l-a demis pe fostul director al spitalului Petru Șușcă, iar acesta a fost înlocuit de un manager interimar, după opt ani în care a condus Spitalul Județean de Urgență din Cluj. Astfel, funcția a fost oferită medicului Claudia Gherman, conferențiar la UMF Cluj, până în acest moment, când se va organiza concursul pentru postul de manager.

 


Odată cu demiterea lui Petru Șușcă, directorul medical Adela Golea a demisionat, au anunțat atunci reprezentații instituției pe pagina lor de Facebook.

„Mandatul domnului Ec. Dr. Petru Șușca, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a încetat la data de 07.01.2021. De asemenea, Conf. Dr. Adela Golea a demisionat din funcția de director medical”, s-a anunțat la începutul anului 2021.


Ungureanu: „Șușcă a făcut mult rău sistemului medical”

Deputatul Emanuel Ungureanu a semnalat mai multe nereguli în ceea ce privește administrarea spitalului clujean, de-a lungul timpului. Ungureanu a confirmat pentru monitorulcj.ro faptul că Petru Șușcă a fost demis și a spus că fostul manager a făcut „mult rău sistemului sanitar”:

„Șușca a făcut extraordinar de mult rău sistemului sanitar. Eu vorbesc despre abuzurile sale cu mult timp înainte de a fi politician. Am scris ca jurnalist despre mizeria din Spitalul Județean Cluj, am filmat circuitul hranei care se transporta împreună cu deșeurile toxice. Șușca l-a oprit pe profesorul Ciuce și alți doctori remarcabili de la Chirurgie 1 să opereze copii, i-a dat in judecată, a determinat plecarea doamnei profesor Hagău, a doamnei Mariana Matei, un chirurg vascular de excepție”, a declarat pentru monitorulcj.ro Emanuel Ungureanu, la începutul anului 2021.


CITEȘTE ȘI:

Petru Șușcă, despre demiterea sa din funcție: „Sunt convins că acest Deputat USR se află în spatele acestei mârșăvii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter