Sănătate

Spitalul de Copii din Cluj a primit aparatură de ultimă generație pentru intubații dificile. FOTO

Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca are 15 noi echipamente medicale de ultimă generație recepționate de Consiliul Județean Cluj.

 

 


Aparaturile recent livrate unității spitalicești din subordinea forului administrativ județean sunt un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubații dificile, cinci aparate de ventilație mecanică convențională cu module de ventilație invazivă, non-invazivă neonatal, pediatric și adult, inclusiv cu modul de High Flow Nasal, două sisteme Bubble-CPAP, patru blendere de aer/oxigen, precum și trei aparate de detectare a venelor. Valoarea celor 15 noi dotări este de 1.746.477 de lei.

 


 „Continuăm să investim în dotarea și modernizarea Spitalului nostru de Copii prin achiziționarea celor mai moderne tehnologii și aparaturi din domeniu, indispensabile pentru un act medical de cea mai bună calitate”, a spus  Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Echipamente medicale în valoare de aproape 2 milioane de lei

Noile echipamente sunt extrem de utile în desfășurarea actului medical întrucât facilitează intubația copiilor în stare critică iar tehnologia modernă de care beneficiază crește siguranța copilului în timpul ventilației cu presiune pozitivă, inclusiv în cazul în care afectarea pulmonară este severă. De asemenea, aparatele recent livrate, împreună cu cele de oxigenoterapie, ajută micii pacienți să respire mai ușor, oxigenul administrat este umidificat și încălzit iar dispozitivele sunt bine tolerate de către copii. Nu în ultimul rând, aparatele pentru detectarea venelor vin în sprijinul asistentului medical în identificarea mai rapidă a acestora și montarea canulelor intravenoase.


Echipamentele medicale au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.

Ultimele Stiri
abonare newsletter