Sănătate

Profesorul Răzvan Cherecheş (UBB): „Va exista un VAL PATRU AL PANDEMIEI de coronavirus”

Profesorul de sănătate publică din cadrul UBB Răzvan Cherecheș spune că trebuie să ne așteptăm la un al patrulea val al pandemiei de coronavirus, probabil la finalul acestui an.

 

 


Profesorul Răzvan Cherecheş, fost consilier onorific al ministrului Sănătăţii, a declarat că va exista un val patru al pandemiei de coronavirus, care va apărea cel mai probabil spre finalul anului, când vremea se va răci din nou. Chiar și așa, specialistul în sănătate publică consideră că nu va mai fi un număr de cazuri la fel de mare ca în prezent, datorită numărului de persoane vaccinate anti-COVID.

 


„Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferenţa, atunci când va începe valul patru. În momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia. Sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case, vom începe să stăm cu geamul deschis, va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună și jumătate din momentul în care se va încălzi vremea, va începe să se vadă efectul şi în secţiile de terapie intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a explicat Răzvan Cherecheş, duminică seară, într-o intervenție la Digi 24.

Totodată, Cherecheș a declarat că până în toamna acestui an, numărul persoanelor vaccinate se va apropia de 10 milioane, fapt care va influența pozitiv apariția celui de-al patrulea val al pandemiei.


CITEȘTE ȘI

Cât de sigur este vaccinul AstraZeneca? Răzvan Cherecheș oferă lămuriri în privința ultimului ser ajuns în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter