Sănătate

Un medic din Cluj propune o metodă prin care virusul COVID-19 ar putea fi distrus

Un medic stomatolog din Cluj propune o metodă inedită de anihilare a virusului COVID-19 prin radiație ionizată.

 

 


Medicul stimatolog din Cluj, Horia Maniu propune o metodă inedita de cercetare pentru anihilarea virusului COVID-19, cu radiație ionizantă, care ar putea influența câmpul electrostatic al virusului. Medicul este și profesor în cadrul UMF și a contactat o serie de cercetători și specialiști din România și din lume pentru a-și concretiza ideea.


„Studiind rezultatele unor cercetători chinezi, am descoperit că există posibilitatea modificării câmpului electrostatic prin expunerea SARS-CoV-2 la un fascicul de radiaţie ionizantă, cu potenţiale modificări funcţionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV-2, care să-i atenueze cel puţin infecţiozitatea sau chiar să o anuleze", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Horia Maniu.


Ideea medicului este susținută de specialiști

Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, medic primar de radioterapie şi oncologie medicală, coordonatorul echipei medicale din Centrului de Radioterapie Amethyst Cluj, susţine ideea medicului clujean.

„Cred că sunt două paliere de cercetare. Unul este la nivelul analizei virusului SARS-CoV-2, care ne-a demonstrat că este un adversar redutabil. Acolo sunt patru proteine care interacţionează între ele şi care îi dau un anumit comportament. Este proteina spyke (S), proteina de înveliş (E), proteina de membrană (M) şi nucleocapsida (N). Cele mai importante sunt comunicările între M şi N şi acolo, acest câmp electrostatic care le menţine într-o anumită formă şi care influenţează multiplicarea virală şi, prin comunicarea cu proteina S, infecţiozitatea, acolo le putem influenţa cu diverse forme de energie aplicate din exterior", a declarat Gabriel Kacso, pentru sursa citată.

Profesorul clujean mai spune că energiile dinafară pot influenţa câmpul electrostatic al SARS-CoV-2, adăugând că cercetările ar trebui să fie făcute cu mare atenţie şi că, eventual, să fie făcute într-o primă fază pe virusuri cu structură asemănătoare celui care provoacă boala COVID-19.

„Această energie suplimentară care vine dinafară modifică câmpul electrostatic, energiile care se creează între aceste reziduuri din proteinele respective. Inclusiv radiaţiile ionizante, cele pe care le folosim pentru diagnostic, radiaţia x sau pentru terapie. Acelea, pe de o parte, le putem investiga în modificarea comportamentului virusului. Aceasta înseamnă cercetare cu toate regulile respectate cu scrupulozitate, pentru că nu poţi să te joci cu asemenea virusuri în cultură. Trebuie nivele de securitate. Nici noi nu putem deplasa razele noastre, că-s ditamai acceleratoare sau aparate, nu le putem scoate să iradiem oriunde, nici ei nu pot scoate culturile de virus SARS-CoV-2 din laboratoare şi atunci o cale de mijloc este să folosim modele de virus hepatitic SARS (...) care nu are nocivitatea ticălosului care dă COVID-19 şi să vedem ce iese", explică Gabriel Kacso.

CITEȘTE ȘI:


Vine valul trei al pandemiei la Cluj. Boc: „Ne așteaptă două luni de foc”

abonare newsletter