Sănătate

Medic chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, acuzat că a nenorocit o fetiță de 3 ani

Ioan Dobrescu, medic chirurg la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, este acuzat că ar fi lăsat o fetiță de 3 ani cu oasele strâmbe după o operație.

 

 


Paula Niculescu și regizorul Andrei Dăscălescu trec printr-o adevărată dramă după ce un medic chirurg din Cluj-Napoca le-a nenorocit fata de doar trei ani.

 


La începul lui ianuarie 2021, fata celor doi se afla în județul Bistrița-Năsăud acolo unde și-a rupt mâna. Fetița a fost trimisă la Spitalul Județean din Cluj-Napoca și ulterior trimisă la Spitalul de Copii, deoarece la prima unitate medicală nu există un chirurg ortoped pediatru.

Paula Niculescu a povestit întâlnirea cu medicul chirurg

Mama fetiței a povestit pentru Europa FM primul contact cu medicul Ioan Dobrescu și atitudinea cadrului medical.


A apărut un domn cu mască pe care nu l-am recunoscut și nu s-a prezentat. M-a întrebat «Ați venit de la Bistrița?» și am spus că da. Eu am îndrăznit să întreb care e procedura, dacă poate părintele să meargă cu un copil care nu are nici 3 ani.

Mi-a spus că «Da, atunci când o să faci tu Facultatea de Medicină și devii anestezist sau chirurg, atunci o să intri tu în sala de operație». M-a lăsat mască.


Paula Niculescu spune că medicul era Ioan Dobrescu și că avea să afle abia după operația fetiței că era chirurgul care a tratat-o. Ea povestește că medicul i-a spus să revină peste 3 săptămâni să scoată ghipsul, însă părinții au explicat că locuiesc în Piatra Neamț.

Nu mi-a zis «Uite asta a pățit copilul tău, asta ai de făcut, uite în 3 săptămâni asta vom face sau îți recomand la Piatra Neamț pe cineva».


Un adevărat șoc după 3 săptămâni

Din proprie inițiativă, Paula Niculescu și-au dus fiica la radiografie înainte de consultul de 3 săptămâni. La Târgu-Mureș, un ortoped pediatru le-a spus părinților că oasele fetiței nu erau așezate corect și situația putea să fie remediată dacă se prezentau la un control după o săptămână de la operație.

„În radiografia de la externare se vede foarte clar că oasele nu erau poziționate și s-au ghipsat prost. Toate lucrurile astea n-ar fi trebuit să se întâmple, spune Paula Niculescu.

14 familii l-au reclamat pe medicul Dobrescu

Părinții au intrat în contact cu alte 14 familii care au trecut prin situații asemănătoare în relația cu medicul Ioan Dobrescu.

Au făcut plângere la Colegiul Medicilor, iar purtătoarea de cuvânt a Spitalul de Copii din Cluj-Napoca a confimat la Europa FM că se face o anchetă în acest caz.

Ultimele Stiri
abonare newsletter