Sănătate

Vaccinul Moderna va fi distribuit astăzi către centrele de vaccinare din țară

Vaccinul Moderna va fi distribuit către centrele de vaccinare din țară. Este vorba de mai bine de 26.000 de doze.

 

 


Miercuri începe distribuirea vaccinului Moderna în centrele de vaccinare din țară. Mâine, 4 februarie, oamenii vor primi și acest ser. Vaccinurile au fost preluate în această dimineață de la Centrul Național de Depozitare din Capitală.

 


Transportul dozelor de vaccin este asigurat pe cale aeriană și terestră de Ministerul Afacerilor Interne. Vor fi distribuite mai bine de 26.000 de doze în Cluj, Brașov, Constanța Craiova, Iași, Timișoara și București.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze, la un interval de 28 de zile.


La sfărșitul acestei săptămâni se așteaptă o primă tranșă a vaccinului AstraZeneca, care a fost autorizat în Unuiunea Europeană cu câteva zile în urmă. Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului va stabili care sunt categoriile de persoane ce vor primi acest ser de vaccin.

Între timp, șansele ca în luna februarie să se facă noi programări pentru vaccinare împotriva COVID-19 sunt extrem de mici, anunță responsabilii. În județul Cluj, oamenii se vor putea programa la vaccinare după 31 martie.


CITEȘTE ȘI:

Sute de persoane din alte județe, vaccinate „în mod organizat” la Cluj. În județ nu mai sunt locuri disponibile până în 31 martie.

abonare newsletter