Sănătate

Etapa a treia de vaccinare anti-COVID19 ar putea începe în aprilie. Oricine se va putea vaccina

Ultima etapă a campaniei de vaccinare ar putea începe în luna aprilie. Atunci se va putea vaccina orice român, indiferent de domeniul în care lucrează.

 

 


Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că a treia etapă de vaccinare anti-COVID-19, în care este inclusă întreaga populație, ar putea începe în luna aprilie, scrie Digi24.

 


„În ceea ce privește etapa a treia de vaccinare, estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care le putem lua în calcul, însă trebuie să înțelegem că folosim acest termen de estimare întrucât momentul de început pentru această categorie practic este influențat de ritmul de livrare al dozelor de vaccin și nu de capacitatea de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În această etapă orice român poate să se vaccineze, nu doar cei care sunt incluși în categoriile de risc. Totuși, acest lucru depinde de momentul în care se va încheia cea de-a doua etapă, în care aproximativ 5,5 milioane de oameni trebuie să se vaccineze.


Mai exact, aceste persoane sunt angajați în domeniile esențiale, inclusiv profesorii, dar și vârstnicii de peste 65 de ani și persoanele din categoriile vulnerabile.

În categoriile cu risc ridicat se încadrează cam 4 milioane de oameni, a spus medicul:


Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinaarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. În ceea ce privește dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale”, a spus Valeriu Gheorghiță.

CITEȘTE ȘI:


Simona Halep se va vaccina anti-COVID19: „Vreau să se termine odată pandemia!”

 

Peste 1.300 de clujeni, vaccinați anti-COVID19 în DOAR 24 de ore! Câte reacții adverse au fost semnalate?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter