Sănătate

Cinci spitale COVID19 din Cluj au fost dotate cu nebulizatoare. FOTO

Cinci spitale din Cluj care se află în prima linie în lupta cu COVID-19 au fost dotate cu nebulizatoare. Miercuri, 30 decembrie a avut loc ceremonia publică de donare a acestor echipamente care pot dezinfecta spații de până la 100.000 mc.

 

Cele cinci unități sanitare care vor beneficia de noile echipamente de dezinfecție sunt Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Recuperare, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul Municipal.


 „Este extrem de îmbucurătoare această donație de nebulizatoare, create special pentru a ajuta unitățile medicale Covid în tratarea și protejarea pacienților. La fel de îmbucurător e și faptul că este un produs 100% românesc iar o mare parte din componentele acestor aparaturi de ultimă generație sunt produse chiar aici, la Cluj”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan.

În valoare totală de 15.000 de euro, echipamentele au fost oferite spitalelor de către compania românească BND Cons.


Nebulizatoarele „Cube Atomizers” înglobează tehnologie de top și pot dezinfecta spații de până la 100.000 mc la o singură dispersie. Produs și patentat în România, acest echipament este utilizat în spații mari pentru a dezinfecta aeromicroflora și suprafețele care necesită o dezinfecție rapidă. 

CITEȘTE ȘI:


Care sunt centrele de vaccinare anti-COVID din Cluj-Napoca? HARTA

Ultimele Stiri
abonare newsletter