Sănătate

Raed Arafat: „Acest lucru trebuie făcut de români la masa de Crăciun pentru a nu se infecta cu COVID19”

Raed Arafat a venit cu câteva soluții pentru evitarea infectării cu noul coronavirus în perioada Crăciunului, moment în care oamenii se adună într-o casă cu oamenii dragi.

 

 


Raed Arafat a explicat cum pot românii să reducă riscul de infectare cu COVID-19 de Crăciun, când se vor afla cu mai mulți prieteni și rude. Secretarul de stat în MAI a spus că încăperile trebuie să fie aerisite, oamenii să nu stea lipți unul de celălalt, ci distanțați, și bineânțeles lumea din casă să poarte mască de protecție.

 


Totodată, Arafat a spus că cel mai bine este ca aceste întâlniri să fie evitate pe cât de mult posibil.

„Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînțeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepția momentului în care se mănâncă și unde trebuie totuși să se păstreze o distanță, purtarea măștii, care știu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menționate inclusiv de OMS.


Adică, dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepția momentului în care mănânci și trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (...) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune și persoanele în vârstă, pot expune și persoanele apropiate și pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale și poate chiar în stare foarte gravă”, a spus Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a amintit că virusul este foarte periculos și trebuie să avem mare grijă de noi mai ales în perioada care urmează.


„Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el, că nu se pune situația în acest mod. Trebuie să înțelegem această situație, nu avem altfel de controla decât prin măsurile de distanțare, limitarea contactului, limitarea mobilității și bineînțeles purtarea măștii când suntem în preajma persoanelor cu care nu stăm, în interior și în exterior”, a mai spus Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI:


8 lucruri pe care trebuie să le știi despre vaccinul anti-COVID19. Mai are rost vaccinarea dacă ai fost deja infectat?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter