Sănătate

Terapia Cluj începe fabricarea unui medicament folosit pentru COVID19. Dragoș Damian: „Este o cerere uriașă”

Terapia Cluj începe fabricarea unui medicament antiviral folosit pentru tratarea simptomelor COVID. Medicamentul favipiravir se va fabrica începând cu luna aprilie 2021.

 

 


 

FluGard (favipiravir) este un medicament eliberta pe bază de prescripție medical, , produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia.


 

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a explicat Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj.


Producătorul va primi materie primă sau tablete pentru a se ocupa de amplasarea medicamentelor. Terapia Cluj trebuie să primească aprobare de la autoritățile locale, iar apoi poate începe producția medicamentului folosit pentru simptomele ușoare și medii de COVID.

În luna ianuarie 2021 vor ajunge în România 1 milion de doze de FluGuard, o capacitate care va intra ulterior lunar în ţară.


Terapia a adus, în mai multe tranșe, 770.000 de tablete favipiravir în țară, ultima tranșă urmând să ajungă în 20 decembrie. Dozele au fost distribuite spitalelor pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus, conform protocolului naţional standard de tratament aprobat de autorităţile din România.

Producătorul local va aduce în ţară în ianuarie şi o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate în prevenirea şi în tratarea infecţiei cu COVID, utilizat şi în SUA.


Această cantitate va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienţi şi va fi donată unităţilor medicale care tratează pacienţi cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

Spitalul de Boli Infecțioase va primi doze de vaccin din prima tranșă „simbolică”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter