Sănătate

Iohannis: „Dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie”

Klaus Iohannis încurajează vaccinare populației, el susținând că acesta este singura soluție cu care am putea rezolva și încheia această perioadă de pandemie.

 

 


Președintele României, Klaus Iohannis a făcut vineri niște precizări legate de procesul de vaccinare și despre cât de important este să ne vaccinăm. De asemenea, el a afirmat că cele două vaccinuri care vor veni în țară sunt foarte eficiente.

 


Klaus Iohannis a subliniat faptul că desi nu este obligatorie vaccinare, el o încurajează pentru că este singura soluție care ar putea pune capăt acetei perioade cumplite prin care trecem.

„Lucrurile vor funcționa, și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare.


Dozele de vaccin nu vin toate deodată, vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă mai mică, simbolică, de 10.000 de doze, care va fi administrată imediat, încă în acest an. Și începând din ianuarie, vin doze mai multe.

Noi credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână, sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult. În prima etapă, va fi vaccinat tot personalul medical. În a doua etapă va fi vaccinat personalul esențial și noi credem în martie, aprilie, mai este faza când va fi vaccinată populația generală.


Important de știut – vaccinarea este voluntară, nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura – repet – singura cale de a scăpa de pandemie”, a spus președintele României.

De asemenea, el a specificat faptul că vom avea două tipuri de vaccin, amblele fiind autorizate la cele mai înalte standard europene.


„Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică își fac efectul. Toate sunt sigure. Și, în acest fel, vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie", a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

Spitalul de Boli Infecțioase va primi doze de vaccin din prima tranșă „simbolică”

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter