Sănătate

Neglijență la un spital din Cluj! O asistentă medicală a infectat mai mulți pacienți cu COVID19

Patru pacienți de la Spitalul CFR Cluj au fost infectați cu noul coronavirus, deși se aflau pe secții non-COVID.

 

 


O asistentă de la Spitalul CFR Cluj infectată cu COVID-19, a îmbolnăvit patru pacienți care se aflau pe secții non-COVID-19.

 


„Un pacient a făcut febră zilele trecute și de acolo s-a trecut la testarea tuturor pacienților. S-a aflat că avem patru cazuri în rândul bolnavilor. De asemenea, asistenta care a intrat în contact cu ei are COVID-19, dar și o altă asistentă și o infirmieră”, a declarat epidemiologul șef al DSP Cluj, potrivit știridecluj.ro

Prima asistentă infectată avea febră de câteva zile, iar transmiterea virusului s-a făcut cel mai probabil din nerespectarea protocoalelor, arată ancheta epidemiologică. Este regulă ca în spitale să se poarte mască și echipament, dar este foarte probabil ca unele cadre medicale să fi omis câteva reguli, având în vedere că lucrau pe secție non-COVID.


Cei patru pacienți depsitați cu COVID-19 au fost mutați pe secția COVID de la spitatele din faza I din Cluj. Urmează testarea tuturor medicilor din spital, pentru a se asigura că nu mai sunt persoane care sunt infectate cu noul virus.

Conducerea Spitalului CFR nu a răspuns solicitărilor făcute de monitorulcj.ro. De asemenea, reporterii au încercat să ia legătura și cu DSP Cluj pentru a afla mai multe informații despre Ancheta epidemiologică, însă nu am primit niciun răspuns.


CITEȘTE ȘI:

FOCAR de COVID19 la Institutul Oncologic Cluj

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter