Sănătate

Căminul de bătrâni Casa Theodora a rămas fără personal medical. DSP caută voluntari pentru îngrijirea pacienților

Aproape 100 de cazuri pozitive COVID-19 au fost confirmate printre angajații și rezidenții centrului de bătrâni Casa Theodora din Cluj-Napoca. DSP solicită voluntari pentru îngrijirea pacienților.

 

 


La Căminul Theodora din Cluj-Napoca a fost depistat acum câteva zile în urmp un focar COVID, în care 87 de persoane s-au infectat. Primele cazuri au apărut în urmă cu două săptămâni, după ce singurul medic al centrului a fost infectat. Medicul este interenat în spital, iar acum se caută un alt doctor pentru a-I ocupa poziția.

„S-au făcut demersuri prin Colegiul Medicilor Cluj, prin Ordinul Asistenţilor Cluj de a găsi persoane voluntare care să se prezinte în această perioadă să ajute la supravegherea pacienţilor din căminul rezidenţial. Avem un medic de familie care se va prezenta astăzi şi va asigura supravegherea de cel puţin de două ori pe săptămână a acestora.”, a declarat Mihai Moisescu, director DSP Cluj, pentru stirileprotv.


DSP nu poate detașa persona medical la un centru privat

Moisescu a mai atras atenția faptului că deși toate cazurile de COVID-19 primesc același nivel de asistență medicală, DSP nu poate să detașeze personal medical în centrul de vârstnici Casa Teodora fiindcă este un centru privat.

„Cazurile au același nivel de asistență medicală, acces la asistența medicală, ca orice cetățean. Nu putem noi detașa personal medical în centrul privat. Dar nu ne este indiferentă situația. S-a vorbit și la Colegiul Medicilor, focarul este în evidență, monitorizat zilnic”, a adăugat șeful DSP Cluj, pentru monitorulcj.ro.


Până în momentul de față doar 12 asistenți depistați cu noul coronavirus, dar care sunt asimptomatici, continua să îngrijească bătrânii care sunt deja infectați. Patru persoane din rândul angajaților au avut nevoie de asistență medicală de urgență și au fost transportate la spital, după ce starea lor s-a agravat.

CITEȘTE ȘI:


FOCAR de infecție COVID19 într-un cămin din Cluj-Napoca! 87 de vârstnici sunt INFECTAȚI

Șeful DSP Cluj, despre focarul COVID19 izbucnit în căminul de vârstnici: „Este monitorizat, dar nu putem trimite medici acolo”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter