Sănătate

România ar putea scăpa definitiv de COVID-19 în toamna lui 2021. Câţi români vor fi vaccinaţi până atunci

România ar putea să scape de COVID-19 abia spre finalul lui 2021, conform medicului Valeriu Gheorghiţă, cel care coordonează activitatea de vaccinare.

 

 


Valeriu Gheorghiţă, medicul coordonator al campaniei de vaccinare din ţara noastră, a vorbit despre situaţia la zi în ţara noastră în ceea ce priveşte vaccinare anti-COVID-19. Conform specialistului, România ar putea să scape de coronavirus abia în toamna lui 2021, atunci când vaccinul va fi administrat la 70% din totalul populaţiei.

Klaus Iohannis a anunțat că vaccinul urmează să ajungă în următoarea perioadă în România, iar procesul de vaccinare va putea cel târziu în primăvară. Dr. Gheorghiță este coordonatorul campaniei și omul în care își pun toate speranțele românii pentru stoparea răspândirii coronavirusului.


„Ne dorim o campanie care să funcționeze neîntrerupt astfel încât să avem, spre finalul verii și începutul toamnei lui 2021, 10-15 milioane de persoane vaccinate. Asta înseamnă 60-70% de persoane vaccinate, un procent echivalent cu eliminarea treptată a pandemiei. Asta ne va ajuta să revenim cât de cât la normalitate”, a spus Dr. Gheorghiță într-o intervenție la Digi24.

România va primi 1.000.000 de doze anti-COVID-19 în prima tranșă

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că România va primi aproximativ 1.000.000 de doze de vaccinare care vor fi suficiente pentru întreg personalul din sistemul medical. De asemenea, Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că au fost identificate deja locațiile pentru vaccinare.


„În jur de 500.000 de angajați din sistemul medical, cei din cadrul direcțiilor de asistentă socială, circa 3.500 de oameni, și cei din centrele destinate persoanelor vulnerabile, aproximativ 15.000 de persoane vor primi vaccinurile din prima tranșă”, a mai spus Valeriu Gheorghiță la postul de știri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter