Sănătate

Pacienții decedați de COVID19 sunt depozitați în CONTAINERE pentru că morgile NU mai au locuri

Pacienții care au decedat în urma infectării cu noul coronavirus sunt depozitați în containere amplasate în curțile spitalelor, deoarece nu mai sunt locuri la morgă.

 

 


Un al doilea container pentru trupurile pacienților decedați de coronavirus a fost adus la Spitalul Județean din Sibiu.

 


Decedații de COVID ținuți în containere

Primul container nu a putut fi pus în funcțiune, deoarece nicio firmă nu a vrut să intre în curtea unității pentru a monta instalația de climatizare.

Noul container are o capacitate de 12 locuri.


„Un al doilea container care deservește morga Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a fost instalat. Acesta are o capacitate de 12 locuri și, spre deosebire de cel anterior, are și instalația de răcire”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu, conform Antena3.

Și Spitalul Județean din Piatra Neamț a cerut un container pentru morții din incendiul care a avut loc sâmbătă seara la secția ATI. Morga spitalului era deja plină, înainte de tragedia în urma căreia au murit zece oameni.


Situația este critică la ATI

Situația din secțiile de Terapie Intensivă devine din ce în ce mai gravă, pentru că acestea nu mai au locuri. Autoritățile au început acum să mute pacienții aflați în stare gravă, cu aeronavele militare, pentru a câștiga timp. De exemplu, în Capitală, nu mai este niciun loc liber la ATI.

Secțiile ATI funcționează în regim de criză peste tot. 1.131 de pacienți sunt internați acum la Terapie Intensivă, iar situația este critică în toate secțiile din țară. Fiecare pat în plus este o viață câștigată în lupta contra noului coronavirus.


CITEȘTE ȘI:

Un singur medic „păzește” 60 de pacienți COVID19. Spitalul se află într-o situație critică din cauza lipsei de personal

 

 

 

Care este cauza creșterii numărului de cazuri COVID19 la Cluj? Cherecheș: „De virus nu vom scăpa niciodată”

 

 

 

 

abonare newsletter